Celulita trebuie tratatǎ cu antibiotice. Pentru a ajuta la atenuarea durerilor ridicați bratele sau picioarele afectate, mențineți-le nemișcate și aplicati bandaje reci, umede, sterile. Dacǎ simptomele nu se amelioreazǎ după câteva zile este posibil sǎ necesitați spitalizare pentru ca medicii sǎ vǎ poatǎ administra antibiotice intravenos (IV).
Terapii complementare și alternative
Dacă aveți celulită trebuie să luați antibiotice. Celulita se poate răspândi rapid așa că tratamentul cu antibiotice trebuie să înceapă cât mai curând posibil. Deși unele terapii alternative pot reduce riscul de dezvolta celulitǎ sau pot ușura unele dintre simptome atunci cȃnd sunt utilizate ȋmpreuna cu tratamentul convențional, cele mai multe dintre ele nu au fost testate în studii științifice.
Nu trebuie să tratați niciodatǎ celulita numai cu terapii alternative. Este important să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă folosiți orice fel de plante sau suplimente deoarece unele dintre ele pot interfera cu administrarea de antibiotice.
Ne punem si nutritia la punct!
Următoarele suplimente pot întări sistemul imunitar și ajuta la vindecarea pielii:
- Vitamina C (1000 mg de două până la șase ori pe zi la adulți pentru perioade scurte)
- Vitamina E (400-800 UI pe zi)
- Zinc (30 mg pe zi)
- Supliment probiotic (conținand Lactobacillus acidophilus), 5-10 miliarde CFU (colony forming units) pe zi, pentru sǎnǎtatea gastrointestinalǎ și imunitate. Antibiotice pot tulbura echilibrul dintre bacteriile bune și rele în intestin și pot provoca diaree.
- Aministrarea de probiotice, sau bacterii “prietenoase”, ajutǎ la restabilirea echilibrului corect. Persoanele cu un sistem imunitar slabit sau care iau medicamente pentru a suprimarea sistemul imunitar trebuie să consulte medicul înainte de a lua probiotice.
- Extrafit este un supliment alimentar, despre care se zvonește că ar ajuta foarte mult in tratamentul celulitei. In combinație cu miscare și dietă bineinteles.
Oamenii de stiinta nu au studiat modul în care nutrienții individuali pot trata celulita. Cu toate acestea, flavonoidele – produse chimice regǎsite ȋn fructe precum citricele, afinele, struguri; în legume, inclusiv ceapa; și în ceai și vin roșu – par a ajuta la reducerea limfedemul și riscului de celulită. Quercetin flavonoide este disponibil ca supliment. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua quercetin, pentru că poate interacționa cu un număr de medicamente inclusiv de anticoagulante. Doze foarte mari au fost asociate cu afecțiuni ale rinichilor asa ca nu luați quercetin pentru mai mult de 2 luni fără pauză.

Tratamente din plante pentru celulita
Utilizarea plantelor sau tratamentelor naturiste pentru celulita cum li se mai spune este o abordare secularǎ pentru ȋntǎrirea organismului și tratarea bolilor. Plantele pot totusi sǎ declanșeze reacții adverse și pot interacționa cu alte plante medicinale, suplimente sau medicamente. Din aceste motive tratamentele cu plante trebuie administrate cu grijă sub supravegherea furnizorului de îngrijire medicala.
Celulita trebuie tratatǎ cu antibiotice. Nu există studii științifice care sa arate că vreo planta poate trata celulita dar următoarele plante pot ajuta la ȋntǎrirea sistemului imunitar și pot ucide bacteriile care afecteazǎ pielea. Nu aplicați niciodatǎ preparate din plante pe o rană deschisă fără a cere mai întâi sfatul medicului dumneavoastră. Asigurați-vă că spuneți medicului care sunt plantele pe care le folosiți deoarece unele dintre acestea pot interfera cu administrarea de antibiotice.
Tratamente administrate oral:
- Echinaceea (Echinacea spp.) Este folositǎ pentru a întări sistemul imunitar. Acesta poate fi de asemenea aplicatǎ pe pielesub formă de gel sau cremă care conține15% suc dinplantǎ,
- pentru tratarea condițiilorinflamatorii ale pielii. Persoanele cuboli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidǎ sau lupusul sau cei care iau medicamente pentru asuprimarea sistemul imunitar nu trebuie să foloseascǎ echinaceea.
- Pycnogenol(Pinus pinaster), un extract din scoarța unui anumit tip de pin, ajută la promovarea sănătății pielii. Persoanele cu boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidǎ sau lupusul sau cei care iau medicamente pentru a suprimarea sistemului imunitar nu trebuie să foloseascǎ Pycnogenol.
- Cimbru(Thymus vulgaris). Cimbrulpoate avea proprietăți antibacteriene și antifungice cu toate că nu există nici o dovadă că aceasta ajută la tratarea celulitei ȋn mod specific. Cimbrul poate crește riscul de sângerare. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza cimbrul in cazul ȋn care luați medicamente anticoaglante cum ar fi warfarin(Coumadin) sau aspirină și niciodată nu folositi uleide cimbru care poate fi toxic.
- Gotukola(Centella asiatica). În câteva studii, Gotukol apare sa ajute vindecarea ranilor și reduce riscul de infecție. Gotukola interacționează cu un număr de medicamente astfel ca este necesar sa cereti sfatul medicului dumneavoastră înainte de administrare. Nu luați Gotukola, dacă suferiti de anxietate sau hipertensiune arterialǎ. Gotukola poate interacționa cu multe medicamente care sunt procesate de ficat și poate crește riscul de afectare a ficatului. Gotukola poate de asemenea sǎ interacționeze cu medicamente sedative, inclusiv clonazepam(Klonopin), lorazepam(Ativan), fenobarbital(Donnatal) și zolpidem(Ambien). Pentru a vǎ asigura ca nu existǎ riscuri, adresați-vă medicului înainte de a lua Gotukola.
Administrate direct pe piele:
- Coada soricelului (Achillea millefolium) este aprobatǎ în Marea Britanie pentru infecții ale pielii și inflamații. Se aplică pe piele.
- Rădăcina Goldenseal (Hydrastis canadensis) care are proprietăți anti-inflamatorii și antibacteriene și ulmul alunecos (Ulmus fulva), un antiseptic, se pot amesteca într-o pastă aplicatǎ pe zona afectată de două ori pe zi.
- Florile de Galebenele (Calendula officinalis) sunt aprobate în Germania pentru aplicare localǎ ȋn cazul ulcerelor la picior și rănilor deschise care se pot infecta rapid.
- Uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) are proprietǎți antibacteriene și antifungice. Unele studii sugereazǎ cǎ uleiul de arbore de ceai poate ajuta ȋn combaterea piciorului de atlet și poate sǎ previnǎ infectarea tǎieturilor și zgǎrieturilor minore.
- Semințele de schinduf (Trigonella foenum-graecum), care conțin flavonoide, sunt aprobate în Germania pentru uz extern pentru inflamarea pielii și infecții.
- Panaloni Sauna Fit, plasturi de slabit Detox sau suplimente precum CeluEnd pot fi de ajutor in tratamentul celulitei.
Cu toate acestea stim cu totii ca cel mai bun tratament este preventia, asa ca haideti sa vedem cum ar putea fi prevenita:
- Dacă aveți o taietura sau zgarietura spălați zona ușor cu apă curată. Aplicați o cremă sau un unguent cu antibiotic și acoperiti zona cu un bandaj. Schimbați bandajul în fiecare zi și verificati daca exista semne de infecție.
- Dacă aveți diabet zaharat sau probleme circulatorii verificați mâinile și picioarele zilnic pentru zgȃrieturi sau tǎieturi și ciuperci precum piciorul de atlet. Mentineți pielea hidratatǎ și nu mergeți cu picioarele goale.
- Mâncați mai sănătos. Fară fast food, bauturi carbogazoase etc.
- Faceți cat mai multă mișcare. Mișcarea este o sursă de sănătate!
Abordarile celulitei
Indiferent de tipul de celulita pe care il ai, celulita moale, fibroasa, mixta sau edematoasa, tratamentul celulita trebuie sa includa trei abordari. Folosirea cremelor anticelulita si a aparatelor de remodelare corporala, o dieta adecvata si un program strict de exercitii fizice.
Tehnicile chirurgicale se folosesc ca tratament doar in cazurile grave.
Specialistii spun ca tratamentul celulitei dureaza cel putin 3 luni de zile, iar pentru respectarea acestui program trebuie rabdare si perseverenta.
Tratarea celulitei prin masaj
Masajul anticelulitic este un masaj dur datorita zonei in care aceasta trebuie sa actioneze si anume in profunzimea tesutului. Prin acest masaj se intensifica circulatia sanguina, si cu ajutorul unei creme anticelulitice efectele sunt vizibile mult mai rapid.
O alternativa a masajului anticelulitic manual este vacuumul, fiind nevoie de cel putin 6 sedinte la intervale regulate pentru rezultate bune. O sedinta de masaj anticelulitic cu vacuumul dureaza intre 30-35 de minute, realizandu-se un masaj general al corpului cu accent pe zonele cu celulita.
Super ! Multumim pentru informatii !
Ce tratament concret se face pentru celulita?
Am citit ca se folosesc antibiotice. Pentru orice tip de celulita? Ce fel de antibiotice se folosesc?
[…] se aplica femeilor gravide, persoanele care iau anticoagulante, precum si cei sub tratament pentru boli circulatorii sau vasculare sistemice, cancer activ, boli infectioase progresive, diabet sau […]