Pentru ca aproape 90% dintre femei vor dezvolta celulita la un moment dat in viata lor, cautarea unor produse si metode de indepartare a celulitei va reprezenta mereu un subiect care este intens dezbatut.

Doua dintre cele mai agresive tratamente despre care oamenii ne intreaba mereu sunt liposuctia si noile tratamente cu laser, Cellulaze si Cellusmooth.

Hai sa aruncam o privire rapide asupra acestor proceduri si sa discutam daca acestea chiar sunt eficiente atunci cand vine vorba de indepartarea celulitei.

Liposuctia in tratamentul celulitei

Dupa cum stiti multi dintre voi, liposuctia este o procedura chirurgicala in care este facuta o incizie si un tub de suctiune e introdus in corpul tau. Depozitele de grasime in exces sunt mai apoi trase prin acest tub si intr-un container pentru reziduuri. Liposuctia are utilizarile sale atunci cand vine vorba de a ii oferi corpului un contur si o forma, dar reprezinta o optiune proasta atunci cand vine vorba de indepartarea celulitei.

Spun acest lucru pentru ca liposuctia nu are practic nici un efect asupra grasimii dermice si a tesuturilor conjunctive care provoaca aparitia celulitei.

Mai problematic este faptul ca liposuctia poate sa provoace daune la nivelul retelei fine de capilare si de vase limfatice care sunt importante pentru sanatatea pielii noastre (din moment ce stim ca o circulatie proasta reprezinta un factor important in dezvoltarea celulitei).

Mai mult de atat, liposuctia te poate lasa cu o piele care atarna si care doar amplifica aspectul celulitei.

celulita - dupa tratamentul cu laser

Daca ai nevoie de mai multe dovezi care sa arate faptul ca liposuctia nu reprezinta un raspuns pentru indepartarea celulitei, ar trebui sa stii ca atat Societatea Americana de Medici dermatologi, cat si Societatea Americana de Medici Chirurgi nu recomanda aceasta metoda pentru a scapa de celulita.

Acesta este cu siguranta un argument bun impotriva folosirii liposuctiei ca o metoda de a scapa de celulita.

Lipoliza cu laser

Poate ca ai observat faptul ca, in ultimii ani, cateva proceduri cu laser pentru tratarea celulitei au fost aprobate de catre FDA (“Food and Drug Administration”). Doua dintre cele mai importante astfel de tratamente sunt Cellulaze si Cellusmooth.

Aceste proceduri minim invazive pot sa fie eficiente in indepartarea celulitei, dar inca nu sunt cunoscute efectele lor pe termen lung (ceea ce reprezinta un risc).

Aceste tratamente functioneaza ambele prin inserarea unui laser prin mici incizii facute in piele. Laserul este mai apoi folosit pentru a “topi” sau pentru a “lichefia” pungile de grasime, care mai apoi este impinsa in sistemul limfatic de drenaj.

Laserul mai este, de asemenea, folosit pentru benzile de tesut conjunctiv care se afla sub piele si pentru a stimula formarea colagenului.

Partea buna in privinta acestor tratamente este faptul ca acestea necesita doar o anestezie locala si ca poti sa te intorci la activitatile tale obisnuite in termen de doar cateva zile sau saptamani.

Prin urmare, cat de bine functioneaza aceste metode? Rezultatele de pana acuma sunt incurajatoare, dar departe de a fi perfecte.

Pe siteul web RealSelf.com, care le ofera utilizatorilor o sansa de a acorda o nota procedurilor cosmetice, tratamentul Cellulaze are o nota de 69%. Aceasta poate sa para o nota buna, dar inseamna ca 31% dintre utilizatorii care au apelat la aceasta metoda nu considera ca merita.

O parte a acestui lucru poate fi explicat prin costul extrem al acestor proceduri. Un tratament poate sa coste cateva mii de dolari, in functie de zona care poate sa fie tratata.

Ideea de baza cu privire la tratamentul celulitei

Atunci cand vine vorba de tratarea celulitei, noi consideram ca sunt unele optiuni mai bune pentru femei decat laserele sau liposuctia. Unele tratamente, cum ar fi de exemplu adoptarea unei diete sanatoase, exercitiile fizice, administrarea unor suplimente potrivite, exfolierea, reducerea stresului, folosirea unei creme si un somn odihnitor par sa fie optiuni mai bune si mai sigure atunci cand vine vorba de indepartarea celulitei.

In timp ce aceste noi proceduri cu laser par sa fie promitatoare, acestea pot sa fie ridicol de scumpe si inca nu se cunosc efectele pe termen lung ale acestora.

Trebuie sa tii minte faptul ca acum 20 de ani, toata lumea considera ca liposuctia reprezinta o solutie foarte buna pentru celulita. S-a dovedit ca nu este asa.

Inainte de a incerca o astfel de procedura, eu as incerca unele tehnici mai sigure si mai naturale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here