Daca aproximativ opt femei care cred ca au celulita, se îndreapta catre centre medicale sau centre estetice, vom afla ca, de fapt, doar cinci dintre acestea sufera cu adevarat de aceasta problema. Dar ce se intampla cu celelalte trei?

În unele cazuri, ceea ce este eronat considerata celulita, este de fapt relaxarea tesuturilor pielii si lipsa de tonus muscular. Acest tip de problema este mult mai frecventa dupa 30 ani si trebuie sa fie corectata cu un stil de viata sanatos: un regim alimentar echilibrat si multa miscare. Mai întâi de toate, mergeti la un medic si faceti testele specifice pentru a sti exact in ce conditie va aflati.

Evaluarile si examenele pe care specialistul trebuie sa le faca sunt esentiale pentru a avea o imagine de ansamblu a situatiei si pentru diagnosticarea problemei:

  • Istoricul – este un jurnal cu toate bolile cu care pacientul a fost corelat.
  • Ultrasonografiadistinge celulita în stadii diferite de evolutie si localizeaza grasimile.
  • Evaluarea pielii – trebuie sa se stabileasca tipul de piele si gradul de imbatranire al epidermei.
  • Evaluarea chimica – consta in analize de sânge specifice, utilizate pentru a întelege modul în care organismul se adapteaza la stres si care sunt factorii care pot interveni în procesul de imbatranire.
  • Evaluarea angiologicala – examinarea sistemului venos si limfatic al coapselor si al feselor pentru a detecta posibile cazuri de insuficienta microcirculatorie.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here