eficacitatea-medicamentelor-pentru-slabit

Medicamentele reprezinta doar o strategie de indepartare a celulitei, dintr-o gama foarte variata disponibila.

Desi pana in prezent nu s-a demonstrat eficacitatea lor, se presupune ca urmatorii agenti farmacologici pot actiona impotriva tesutului adipos: metilxantinele (cum sunt cafeina, teobromina), pentoxifilina (medicament administrat si in arteoripatia cronica obliteranta), beta-adreno-mimeticele si adrenalina.

Alte medicamente folosite sunt alpha-adreno-mimeticele, aminoacizii esentiali, extractele de ginkgo biloba si castane indiene. Aceste medicamente accentueaza fluxul sanguin periferic si astfel, cel putin in teorie, grabesc metabolizarea grasimilor. In plus, ele deshidrateaza tesuturile si prin acest efect par sa amelioreze aspectul celulitei.

Rezultatele medicamentelor pentru celulita

Persoanele cu celulita au incercat acesti agenti in aplicare locala, administrare orala sau injectare subcutanata in speranta de a elimina celulita si rezultatele raportate pana acum sunt contradictorii.

Asa numitele medicamente de slabit, care pot contine oricare dintre substantele sau extractele mentionate (si multe altele) nu sunt recomandate de catre medici deoarece pot avea efecte adverse uneori severe. Orice medicament administrat, chiar si banala aspirina, poate avea unele efecte nedorite asupra organismului.

Unul dintre principiile de baza ale medicinei este acela de a nu administra medicamente atunci cand acestea nu sunt necesare. Daca celulita nu reprezinta o conditie patologica si in sine nu prezinta nici un risc pentru sanatatea persoanei, interventia prin medicamente nu se justifica. Chiar si extractele naturiste pot avea efecte adverse sau interactiuni care inca nu au fost studiate.

Ce medicamente sunt eficiente in tratarea celulitei?

Singurele medicamente care pot fi administrate in siguranta sunt suplimentele alimentare (vitamine si minerale in diferite combinatii) si acestea, doar la persoanele care din diferite motive, nu pot avea o dieta echilibrata. Rolul acestora in efortul de indepartare a celulitei este minim dar, asigurarea unei diete echilibrate si a unui program constant de exercitii fizice poate imbunatati semnificativ aspectul celulitei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here