Studii noi si afirmatii despre vitamine sunt publicate zilnic, iar multe par să se contrazică reciproc.

Ce trebuie sa stie un consumator mediu despre vitamine? Răspunsul destul de simplu este, nu foarte multe 🙂

Aproape toată lumea poate beneficia de pe urma unui supliment cu calciu, deoarece majoritatea oamenilor nu primesc la fel de mult, pe cat au nevoie, prin dieta, 1000 mg pe zi pentru adulți, si creste la 1200 mg după varsta de 50 de ani.

Unele vitamine devin deosebit de importante în anumite momente în viața unei persoane. Femeile gravide sau femeile care pot rămâne gravide trebuie să fie sigure ca pot sa obțina suficient folat, sau acid folic, un complex de vitamina B, si anume 600 de unități pe zi, mai degrabă decât 400.

Și pe măsură ce inaintati in varsta, trebuie să luați, probabil, suplimente zi de zi pentru a obține un plus de vitamina B12.

Nu trebuie să deveniti un expert sau să învațati toate complicațiile vitaminelor, pentru ca efectiv nu poti. Există mult prea multa informație pentru a putea sa iti amintesti. Ceea ce trebuie să faci, este sa ai o dieta sanatoasa, selectand produse alimentare recomandate.

Pentru că puțini dintre noi avem în mod constant o dieta echilibrata, o idee bună ar fi sa luam complexe de multivitamine.

E ca un fel de poliță de asigurare care acoperă toate riscurile.

Menținerea unui echilibru de vitamine de care avem nevoie este important, dar dificil. În timp ce vitaminele lucreaza impreuna in organism pentru a asigura sănătatea noastră , cel mai evident exemplu fiind ajutorul vitaminei D în absorbția calciului. Interacțiunea dintre suplimentele de vitamine si medicamente prescrise pot cauza probleme de sanatate.

De exemplu, calciul poate interacționa cu unele produse farmaceutice, care limitează capacitatea organismului de a absorbi medicamentele prescrise. Așa că de fiecare dată când medicul vă oferă o noua rețetă sau se schimbă una, este important să discutati toate suplimentele de vitamine si minerale pe care le luati pentru a evita orice probleme potențiale.

Mai mult este mai bun?

Pentru persoanele care au o alimentație sănătoasă, luând multivitamine nu se v-a declanșa un  supradozaj de vitamine. Dar, puteti avea necazuri, dacă luați vitamine și suplimente, în cazul în care doza este foarte mare. Unii oameni iau cantități mari de suplimente, de sute sau mii de ori mai mult decât doza recomandată , pentru a trata sau a preveni boli.

Utilizarea suplimentelor ca terapie, trebuie efectuată numai cu îndrumarea unui medic, așa cum poate și chiar apar efecte secundare și complicații. Un exemplu este niacina, sau vitamina B3, care în doze foarte mari poate afecta ficatul. Cu toate acestea, în multe cazuri, niacina este un medicament bun pentru reducerea nivelurilor de statina.

Pentru a evalua orice supliment ca un tratament medical, cautati informațiile de la un farmacist, dietetician, sau medic de familie. Cei care vând suplimente, probabil, nu sunt cele mai bune surse de informare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here