La un moment dat, toate femeile sunt sau vor fi afectate de celulita. Diferenta este ca la unele doamne si domnisoare aceasta este mai vizibila, in timp ce in cazul altora problemele tind sa treaca mai neobservate. Acest lucru are, pe langa explicatii de natura genetica (pana la urma, fiecare femeie este unica si asta se rasfrange si asupra corpului ei), si cauze care tin de stilul de viata si de modul in care fiecare alege sa aiba grija de corpul ei.

Pentru eliminarea celulitei exista tot felul de modalitati, mai des sau mai rar incercate. Dar una despre care se vorbeste poate prea putin este masajul cu ventuze din silicon. Masajul cu ventuze se trage dintr-o practica mai veche, destul de des utilizata insa la noi in tara. Ventuzele medicinale, din sticla, sunt folosite impotriva racelii, a durerilor si altor afectiuni, insa cele folosite la masajul anticelulitic nu fac parte din aceeasi categorie, ele fiind ventuze din silicon.

ventuze-masaj-silicon-medii1Cum functioneaza

Tratamentul impotriva celulitei in care se folosesc ventuze pentru masaj este unul fara riscuri. Cu toate acestea trebuie sa va asumati ca in acest caz pe piele vor ramane niste urme rosiatice din cauza vidului care se formeaza. Insa tocmai de aceea ventuzele sunt incolore sau transparente, pentru ca persoanele care aplica masajul sa poate supraveghea culoarea pielii si sa intrerupa tehnica atunci cand aceasta isi schimba prea tare culoarea.

Masajul cu ventuze trebuie sa fie aplicat zilnic in zonele afectate de celulita, in reprize de 10 – 15 minute. Ele pot sa fie si mai lungi, dar nu ar trebui sa depaseasca totusi 24 de minute pentru ca pielea sa nu se inroseasca prea tare si sa fie creat un aspect inestetic. In cateva saptamani specialistii spun ca diferentele vor incepe sa se observe, insa chiar si dupa acest moment, este recomandat sa se continue tratamentul pentru cel putin o saptamana, pentru mentinere.

Ideea din spatele masajului cu ventuze este ca tehnica poate sa incurajeze circulatia sanguina a tesuturilor de sub piele, reusind astfel sa elimine grasimile care se aduna sub piele si ofera acesteia aspectul de “coaja de portocala” asa cum mai este cunoscuta celulita. De asemenea, masajul cu ventuze din silicon poate sa sporeasca drenarea limfei, substanta prin care sunt eliminate si toxinele din organsim, si ele responsabile cu aparatiei celulitei.

Pana la urma, masajul cu ventuze din silicon pentru eliminarea celulitei este destul de simplu, dar in unele zone ale corpului este mai dificil de aplicat. Asadar, ai putea sa ai nevoie de un pic de ajutor daca vrei sa folosesti aceasta metoda. Poti merge fie la un specialist, fie sa comanzi pentru acasa ventuzele pentru masaj anticelulitic (ai grija totusi, pentru ca exista mai multe tipuri de ventuze din silicon). Este indicat, pentru ca rezultatele sa fie cele mai mai bune, sa folosesti si un ulei de masaj bun, care sa beneficieze si el de calitati anticelulitice. Metoda este una noninvaziva si asta ar trebuie sa conteze cel mai mult, pentru ca in afara petelor de culoare pe piele, nu apar alte efecte secundare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here