Parafango

Deoarece unele femei au celulita, nu este surprinzator ca exista o lista lunga de remedii care cauta sa “vindece” aceasta afectiune. Desi celulita nu este o afectiune medicala serioasa, pielea de portocala de pe solduri, fund sau coapse poate face femeile sa se simta complexate. Uneori, celulita poate fi si dureroasa.

Tratamentele petnru celulita variaza de la creme pe care femeile le pot folosi acasa pana la proceduri chirurgicale si tratamente spa. O optiune care face ca femeile sa mearga la centrele de spa este masajul parafango pentru celulita.

Despre masajul Parafango

Parafango este o combinatie de parafina si fango. Parafina este o substanta cerata care este adesea folosita pentru a fabrica lumanari. Aceasta este topita si apoi utilizata in tratamentele spa pentru a oferi caldura penetranta si pentru a capta umiditatea si caldura.

Fango este un namol argilos care provine din izvoarele termale din Battaglio, Italia. Produsele, precum crema anticelulitica, sunt uneori aplicate sub parafina cand aceasta se foloseste fara fango, potrivit lui Anne Williams, autoarea cartii “Spa Bodywork: A Guide for Massage Therapists” carte pe care apropo va recomand sa o cititi si voi.

Parafango

Importanta masajului Parafango

Proprietatea de retinere a caldurii a masajului parafango l-a facut sa fie popular in tratamentul celulitei din Statele Unite, este de parere Williams. Acesta este folosit in zonele problematice deoarece caldura are un impact mai puternic decat impachetarile din hidroterapie, care pot sa piarda din caldura dupa o jumatate de ora. In schimb, parafango pastreaza zona dorita calda pentru aproximativ o ora. Caldura din parafango se pare ca mareste circulatia limfatica dintr-o zona si ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea, provoaca transpiratie in zona si ajuta corpul unei persoane sa absoarba cremele anticelulitice care se afla dedesubt.

Durata unui tratatament Parafango

Tratamentul cu parafango pentru celulita nu este un tratament care se aplica o singura data, desi unii clienti ai centrelor de spa vor observa o diferenta chiar si dupa o singura vizita. Unele centre recomanda parafango de doua – trei ori pe saptamana, cu un minimum de zece sedinte in total pentru a produce rezultate, in timp ce altele considera ca o serie de cinci tratamente vor oferi rezultatele scontate. In general, tratamentul dureaza in jur de o ora.

Cum se aplica Parafango?

Metoda folosirii parafango, in asociere cu un tratament de masaj anticelulitic, are cativa pasi, sustine Williams. O exfoliere completa a corpului se realizeaza inainte de aplicarea cremei anticelulitice pe zonele dorite.

Parafango se aplica peste crema anticelulitica cu un aplicator ca o perie mare de vopsit. Persoana este apoi invelita in plastic. Alternativ, fasii de tifon pot sa fie inmuiate in parafango, invelind apoi trupul cu ele. Persoana primeste apoi un masaj pentru fata sau picioare inainte ca parafango sa fie inlaturat. O crema pentru fermitate este apoi masata in zonele dorite.

De luat in considerare

Igiena este importanta pentru terapeutul care realizeaza tratamentele cu masaj parafango. Terapeutii trebuie sa igienizeze recipientele cu produse si restul de echipamente pentru ca agentii patogeni infectiosi care ajung pe mainile lor in timpul masajului de picioare, de exemplu, sa nu fie transmisi urmatorului client, potrivit lui Williams.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here