laser_celulita

Tratamentele cu laser sunt din ce in ce mai la moda in ultima perioada. Exista si pentru celulita cateva tipuri de tratamente pentru celulita cu laser. Problema cea mai mare a acestor tipuri de tratamente o reprezinta costurile lor, care intre noi fie vorba sunt destul de mari. Haideti totusi sa vedem cateva informatii despre tratamentele pentru celulita cu laser si eficienta acestora.

Laserele ablative si celulita

Exista doua tipuri de lasere terapeutice, laserele ablative (cunoscute si sub denumirea de lasere “calde”, sau lasere cu energie mare) si lasere non-ablative (cunoscute si ca lasere “reci” sau lasere de nivel scazut).

Laserele ablative sunt folosite pentru acnee, inlaturarea tatuajelor, netezirea pielii, epilare si pentru chirurgie (ex. sectionarea pielii sau a altor tesuturi). Laserele cu energie mare sunt capabile sa realizeze ablatia (sa excizeze, amputeze, sa inlature prin eroziune/topire/evaporare sau sa distruga prin alte mijloace tesuturi). In acest sens, putem spune ca laserele cu energie mare actioneaza prin “forta bruta”.

laser_celulita

Laserele ablative sunt foarte bune pentru tratamentul tesuturilor superficiale prin crearea unei leziuni controlate, precum si in indepartarea stratului superficial al pielii (epiderm) pentru a corecta acneea, a inlatura tatuajele, ridurile si alte imperfectiuni. Totusi, celulita afecteaza stratul cel mai profund al pielii si astfel nu poate fi indepartata cu laserele calde fara ablatia restului pielii (ceea ce, evident, nu este o optiune).

Laserele chirurgicale, indepartarea grasimii si celulita

Acestea fiind zise, exista un caz in care laserele ablative sunt folosite cu succes pentru a topi grasimea (dar nu celulita): liposuctia asistata laser (cunoscuta si ca smart lipo sau mini lipo). In smart lipo este inserata o canula sub piele (si, astfel, sub stratul de celulita) si topeste grasimea subcutanata profunda ce este apoi aspirata din corp mai usor.

Smart lipo sau mini lipo este foarte buna pentru indepartarea unor cantitati limitate de grasime (liposuctia normala este mai eficienta pentru cantitati mai mari de grasime), dar este o procedura invaziva de liposuctie si, in plus, nu indeparteaza celulita (celulita este o parte integrala a pielii si nu poate fi indepartata).

Laserele reci, topirea grasimii si celulita

Spre deosebire de laserele ablative, terapia cu laser de nivel scazut (LLLT) sau terapia cu laser rece este foarte blanda si este folosita in fizioterapie ca si stimuli terapeutici ai tesuturilor superficiale, precum tendoanele superficiale si ligamentele. Se poate spune ca laserele reci functioneaza prin stimulare blanda.

Ca si pentru laserele ablative, problema laserelor reci este aceea ca nu pot penetra suficient pentru a ajunge la nivel subcutanat, stratul cel mai profund al pielii, unde se localizeaza celulita.

Mai mult, puterea folosita pentru terapia cu laser de nivel scazut este mica si nu este suficienta pentru a justifica afirmatiile privind topirea grasimii si alte minciuni propagate de furnizorii de tratament anticelulitic cu laser rece. Majoritatea dispozitivelor LLLT au o putere de aproximativ 200 mW pana la 2W, ce paleste in comparatie cu dispozitivele de radiofrecventa monopolara sau de cavitatie cu ultrasunete ce ofera puteri de pana la 200 W si anume de 100, pana la 1000 de ori mai multa putere!

Dat fiind faptul ca, folosind dispozitivele de cavitatie/radiofrecventa cele mai puternice, este recomandata o cura de 6-12 sedinte pentru rezultate satisfacatoare pentru reducerea celulitei, va puteti imagina ce poate face un dispozitiv cu o putere de 1000 de ori mai mica. Topirea vizibila a grasimii, „indepartarea non-chirurgicala a grasimii” si „scaparea de celulita” nu fac parte din acele rezultate.

Desi LLLT are un loc in fizioterapie, toate acele tratamente de indepartare a grasimii cu laser rece va vor indeparta banii, asa ca nu va lasati pacaliti de furnizorii fara scrupule de tratamente anticelulitice.

Terapia LED nu este terapie laser si este la fel de ineficienta pentru celulita

Exista unele dispozitive de „indepartare a celulitei” care, conform marketing-ului, folosesc laser, dar de fapt folosesc diode emitatoare a luminii (LED-uri). LED-urile sunt diferite de lasere prin faptul ca fasciculul de lumina pe care il produc nu este la fel de concentrat si coerent precum in cazul laserelor reci. Totusi, LED-urile se aseamana cu laserele prin faptul ca sunt la fel de ineficiente in tratamentul celulitei, datorita puterii lor mici (tot 200 mW pana la 2 W).

Majoritatea dispozitivelor anti-celulitice pe baza de LED-uri (si prezentate ca lasere) sunt combinatii de dispozitive LED/de masaj de suctiune/de radiofrecventa bipolara. Problema acestor dispozitive (pe langa faptul ca LED-urile nu reduc celulita) este ca acei curenti de radiofrecventa bipolara sunt de o putere mult prea joasa (de obicei 50 W) si de o penetrabilitate prea superficiala (1-5 mm) pentru a produce rezultate satisfacatoare pentru reducerea celulitei.

8600 RON pentru o cura de 6 sedinte ce determina rezultate nule

In concluzie, terapia cu laser rece sau cu  LED-uri pur si simplu nu functioneaza pentru celulita. La sediul nostru am vazut numerosi clienti ce au primit anterior un astfel de tratament, cu costuri exorbitante si nu au experimentat nici un rezultat. In ciuda faptului ca acele femei au primit reduceri de 20 % sau alte reduceri similare, acestea nu pot pretinde ca au obtinut un beneficiu dupa ce au platit 8600 RON pentru o cura de 6 sedinte ce nu au avut nici un rezultat …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here